News

Beneq panostaa kasvustrategiaan ja yksinkertaistaa yhtiön rakennetta – Jukka Nieminen toimitusjohtajaksi

DI Jukka Nieminen (46) on nimitetty Beneq Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2016 alkaen. Beneqin toimitusjohtajana yhtiön perustamisesta 2005 lähtien toiminut DI Sampo Ahonen (46) jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Beneq Oy:n hallitus on myös päättänyt suunnitelmasta fuusioida tytäryhtiö Beneq Products Oy emoyhtiöön vuoden 2016 alusta. Yhdistyneen yhtiön liikevaihto on noin 21 MEUR, ja henkilökuntaa on 125 Suomessa, USA:ssa, Saksassa, Venäjällä ja Kiinassa.

”Jukka Nieminen on kokenut teknologiateollisuudessa menestynyt liikkeenjohtaja, joka on perehtynyt Beneqin tilanteeseen vuoden 2015 aikana myynti-, markkinointi- ja kehitysjohtajana. Olen vakuuttunut, että Beneq hyötyy Jukan monipuolisesta kokemuksesta ja johtajuudesta. Jätän yhtiön päivittäisen johtamisen hänen haltuunsa luottavaisin mielin”, toteaa Sampo Ahonen.

”Olen erittäin motivoitunut luotsaamaan teknologiayritystä, jolla on vahva omaan osaamiseen perustuva strategia, oma tuotekehitys ja tuotanto sekä maailmanlaajuinen asiakaskunta”, kommentoi Nieminen.

Uusi kasvustrategia – ALD-pinnoitteita palveluna

Beneq on maailman johtava teollisten ALD (atomic layer deposition)–pinnoituskoneiden ja ohutkalvopinnoituspalveluiden sekä elektroluminenssinäyttöjen toimittaja.

Beneqin laitteiden ja palveluiden avulla voidaan parantaa esimerkiksi elektroniikan, optisten laitteiden ja aurinkokennojen tehoa ja kestävyyttä sekä suojata herkkiä tuotteita ja materiaaleja muun muassa hapettumiselta, kosteudelta ja korroosiolta.

Koneliiketoiminnassa Beneqin kilpailukyky perustuu pinnoittamisen nopeuteen ja teollisuuteen sopiviin prosesseihin. Beneqin ALD-laitteiden avulla on mahdollista valmistaa täydellisiä pinnotteita suurissa erissä ja teollisessa mittakaavassa. Beneqin jatkuvatoimiset roll-to-roll ALD -koneet ja Spatial ALD –konseptilla toimivat laitteet ovat ainutlaatuisia maailmassa.

”Beneqin strategian seuraavassa vaiheessa hyödynnämme Espoon tehtaan ainutlaatuista konekantaa ja henkilöstön osaamista uudella tavalla ja ryhdymme tarjoamaan ulkoistettuja pinnoituspalveluita. Kykymme kehittää ratkaisuja asiakkaan pinnoitustarpeisiin läheisessä yhteistyössä asiakkaiden kanssa vastaa globaalin teollisuuden vaatimuksia. Uskomme, että uudet palvelumme kasvattavat sekä pinnoituspalveluiden että pinnoituskoneiden markkinoita voimakkaasti”, kertoo Jukka Nieminen alkavan vuoden painopisteistä.

Kasvua odotetaan myös läpinäkyvissä ja kustomoiduissa näytöissä

Beneqin kestäviä, läpinäkyviä ja asiakastarpeiden mukaan muokattavia Lumineq-näyttöjä käytetään erittäin vaativissa olosuhteissa ympäri maailmaa, osana laitteita ja järjestelmiä, joiden luotettavuus on tärkeää. Myös Beneqin näytöt perustuvat ALD-teknologiaan ja ne valmistetaan Espoossa tehtaassa, jonka Beneq hankki vuonna 2012 ja joka on tähän asti toiminut tytäryhtiön Beneq Products Oy alaisuudessa.

”Näyttöjen puolella näemme kasvumahdollisuuksia erityisesti täysin läpinäkyvien TASEL–näyttöjen alueella. Läpinäkyvissä näytöissämme elektroluminenssinäyttöjen luotettavuus yhdistyy tyylikkääseen ulkonäköön ja poikkeukselliseen katsomiskokemukseen. Myös räätälöityjen kestävien näyttöjen markkinoilla on yhä mahdollisuus kasvattaa myyntiä”, jatkaa uusi toimitusjohtaja Nieminen.

Contact us