Beneq kiihdyttää kasvuaan

Kiinalaiset omistajat investoivat tuotekehitykseen ja tuotantoon Espoossa

Atomikerrostusmenetelmään perustuvia pinnoituslaitteita ja kestäviä ja läpinäkyviä eletroluminenssinäyttöjä valmistava BeneqOy panostaa kasvuun. Beneq esitteli tänään uuden investointiohjelman, joka vauhdittaa yhtiön teollisten ALD-ratkaisujen tuotekehitystä ja näyttötuotannon kehittämistä Beneqin Espoon tehtaalla.

 

Beneq sai viime vuoden syyskuussa uudeksi omistajakseen kiinalaisen SRI Intellectualin. Tänään yhtiö julkisti investointiohjelman, joka mahdollistaa nopeamman kasvun Beneqin strategiassa määritellyillä kasvualueilla, kuten puolijohdeteollisuuden uusissa ALD-ratkaisuissa ja autoteollisuuteen soveltuvissa läpinäkyvissä näytöissä. Uudet omistajat investoivat jo viime vuonna Beneqin käyttöpääomaan ja omavaraisuusasteen parantamiseen. Yhdessä aiempien sijoitusten kanssa nyt julkistettu investointiohjelma nostaa investointien summan yli 20 miljoonaan euroon.

”Kun päätimme sijoittaa Beneqiin, investoimme ihmisiin ja osaamiseen. Nyt otamme yhtiön koko potentiaalin käyttöön ja sijoitamme kasvuun. Olemme asettaneet Beneqille kunnianhimoiset tavoitteet”, kommentoi Beneqin hallituksen puheenjohtaja Kong Jun.

Uusia teollisia ALD-ratkaisuja puolijohdeteollisuudelle

Beneqin pinnoitusratkaisuja tuottavalle ALD-yksikölle uusi kasvuohjelma mahdollistaa merkittävät lisäsijoitukset uusien tuotteiden kehittämiseen puolijohdeteollisuuden muuttuviin tarpeisiin. Kysyntää uusille ALD-ratkaisuille on erityisesti ns. More-than-Moore-tuotteissa. Näitä ovat esimerkiksi mikrosysteemit (MEMS), kuvasensorit, tehopuolijohteet ja radiokomponentit, joita käytetään tulevaisuuden 5G- ja IoT-järjestelmissä.

“Puolijohdeteollisuuden sovellusten pinnoitteet ja More-than-Moore-alueen uudet ALD-sovellukset näyttävät todella lupaavalta kasvualueelta. Olemme jo saavuttaneet siellä menestystä uusilla automaattisilla ALD-ratkaisuillamme. Uudet investoinnit nopeuttavat tuotekehitystämme ja palvelujen kehittämistä näille markkinoille”, toteaa ALD-liiketoiminnan johtaja Tommi Vainio Beneqiltä.

Läpinäkyviä näyttöjä auto- ja kuljetusteollisuuteen

Beneqin Lumineq-näyttöjä valmistavassa liiketoimintayksikössä investoidaan Beneqin Espoon tehtaan tuotannon kehittämiseen sekä uusien läpinäkyvien ja lasin sisään laminoitavien näyttöjen tuotekehitykseen.

“Tuulilasien ja muiden lasipintojen sisään laminoidut näyttömme kiinnostavat asiakkaita, varsinkin autoteollisuudessa. Näyttöjemme läpinäkyvyys on herättänyt huomiota ajoneuvoissa maailmalla ja asiakkaamme suunnittelevat erottuvansa niiden avulla kilpailevista tuotteista”, sanoo Beneqin Lumineq-liiketoiminnasta vastaava johtaja Petri Schroderus.

Seuraava rekrytointikampanja alkaa

Kasvun tukemiseksi Beneqillä on käynnissä jatkuva haku uusien työntekijöiden löytämiseksi. Investointisuunnitelman myötä yhtiö aloittaa uuden rekrytointikampanjan, jossa etsitään asiantuntijoita erityisesti tuotekehitykseen, mutta myös osaajia Beneqin muihin toimintoihin Suomessa ja ulkomailla. Töitä on tarjolla erityisesti automaatioinsinööreille, mekaniikka- ja elektroniikkasuunnitelijoille sekä huollon- ja teknisen asiakaspalvelun ammattilaisille.

 

Lisätietoja:

Jukka Nieminen, toimitusjohtaja

jukka.nieminen@beneq.com

Tel. +358 9 7599 530

https://beneq.com/en/beneqin-tarina

Valokuvia Beneqistä ja Beneqin tuotteista löydät Beneqin kuvapankista.

Tiedote englanniksi.

Contact Lumineq

8 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Proceed to download

1 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.